Auto на кредит

11-11-2020

not found

Також хочемо вам порекомендувати авто в кредит в Одессе

И покрај замрзнати економија и паѓа хривнија на девизниот курс, ние излезе на врвот во европа, и за растот на нови автомобили продажбата на пазарот. Украинците се во брзање да се купи “тркала”, така што во случај на повторен карантин тие нема да бидат заклучени во четири ѕидови.

Луѓе кои биле оставени без метро или јавен превоз во карантин побрзаа да се купи автомобили. Но, не “hotelki”, која систематски се заштедени пари, и оние на кои, во случај на ремисија на карантин, можете да се обратите до “auchan”, на dacha и на вашите родители во селото. Оние од нив кои не се има автомобил на прво место побрзаа да учат разни кредит, лизинг и изнајмување на програми.

Како и досега, профил кредити се во водство. Прво, каматната стапка на нив е во просек два пати толку ниско, како на обичните потрошувачки кредити. Второ, тоа стана многу полесно да ги добие, бидејќи на автомобилот останува вети дека до банката. Трето, сега не ви треба куп заверени документи за да процени на клиентот солвентноста, како што направи пред пет години. Тоа е доволно да се има пасош, калај, и билансот на успех за шест месеци. Четврто,” одобрување ” на кредитот сега трае еден час и половина, а од една недела. Петто, сите официјални застапници имаат долго време е развиена од партнерот програми во врска со банки и осигурителни компании, како и повеќето напредни оние што имаат свои алатки како “рено” бонус и тојота кредит.

Илустрација: сергеј sukhovsky

Решивме да дознаете како профитабилен тоа е да се земе кола на кредит и колку ќе треба да overpay за најпопуларните автомобили на домашниот пазар-kia sportage, “рено” duster toyota rav4, итн.

Се разбира, повеќе пари купувачот има за прв плаќање, на подобро. Но, една од најпопуларните формати меѓу возачите е мини-макси, во која автомобил кредит се зема за максимум 7 години со минимален можен 10% аванс. И тие ќе треба да overpay ох толку многу – во просек 40-60% од цената на автомобилот.

Покрај тоа, ќе треба да акции не само со калкулатор, но, исто така, со лупа со validol, бидејќи детално истражување на договорот ќе се открие голем број на не-очигледно се исплати и комисии, со цел што е многу тешко за еден лаик да се разбере. Тука е разликата помеѓу ануитет и диференцирани исплати, и “осигурување во осигурителна компанија”, како, ако може да се обезбеди некаде на друго место, плус многу” оригинални ” трошоци кои не се наоѓаат во други компании или се нарече поинаку.

И менаџери-консултанти, обично љубезен и корисни, по барања за да се објасни целта на одредена расходи објект како “извадок од grodi”, “rko услуги” или “други комисии” остро го изгуби ентузијазмот.

Но треба да се оди до крај, бидејќи средствата се позајмени за постојано се поевтини одговорност, што не може да се продава се додека долгот не е целосно исплатен. И ако месечни плаќања се блиску до половина на вашиот семеен буџет, вие не ќе имаат можност за финансиска се движи во текот на сите овие 7 години. И правото да се прават грешки.

Илустрација: сергеј sukhovsky

Коментари